Wansinkprijs voor De Ommezwaai

De Ommezwaai in Arnhem kreeg de Wansinkprijs voor haar succesvolle Interventietraject om langdurig schooluitval tegen te gaan. Dit traject is in het leven geroepen voor (zittende) leerlingen die over onvoldoende vaardigheden beschikken om de hele dag in de groep te functioneren. Deze leerlingen krijgen in het interventietraject meer ruimte om op hun manier aan hun eigen doelen te werken.

Erkenning

Het Bigotfonds zet zich in voor de belangen van het openbaar en algemeen bijzonder onderwijs. Ze kreeg in 2019 hoogte van het initiatief op De Ommezwaai. Eigenlijk wisten ze toen al dat de school de Wansinkprijs verdiende. “Als je op De Ommezwaai binnenkomt, is het onderwijs voelbaar in het gebouw. En als je met de leerkrachten in gesprek gaat, merk je ook daadwerkelijk dat alle neuzen dezelfde kant opstaan” constateerde de heer Sikkens van het bestuur van het Bigotfonds.

Ruimte voor de leerling

Leraren Petra en Marjolein runnen het interventietraject met veel plezier en hebben aandacht voor het individu in deze klas. Petra: “Het krijgen van deze prijs geeft vooral waardering. Het is een bewijs dat wij moeten blijven kijken naar de kinderen. Zo kunnen we hun bieden wat ze nodig hebben”. Leerling Charlie heeft er een plek gevonden: “Het is een stuk rustiger, en samen werken we aan eigen doelen.”

Lees meer over het interventietraject

   

Petra en Marjolein

Petra en Marjolein

Wat De Ommezwaai speciaal maakt

Op De Ommezwaai zoeken we elke dag nieuwe kansen om leerlingen uit te dagen en te begeleiden. Met als doel: ontplooiing tot aardige, vaardige en waardige mensen.

Lees meer over ons onderwijs