Nieuw Schoolplein14 geopend

"Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn'', zei Johan Cruijff eens. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing. Met Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen.

En sinds gisteren hebben de leerlingen van De Ommezwaai zo’n schoolplein! Een schoolplein op de taxi-afhaalplaats. Met een atletiekbaan en speelcirkel op de grond die op natuurlijke wijze spelactiviteiten bij de kinderen stimuleren. Het nieuwe schoolplein brengt naast uitdaging ook meer structuur aan op het plein en dat is voor de leerlingen van De Ommezwaai erg belangrijk.

 

Om 11.15 uur werd het nieuwe Schoolplein14 officieel geopend in het bijzijn van enkele genodigden namens de Rabo Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Na een kort praatje van directeur Liesbeth Smallegange, mocht een leerling het 'startschot' lossen voor een estafetteloop. Daarvoor hadden de leerlingen al kennisgemaakt met de diverse spelen die je kon doen op het plein. Bij het schoolplein is ook een bord met de 14 thema's van Johan Cruijff onthuld. Thema's waarin respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. De thema's dienen als leidraad om leerlingen tijdens het spelen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid en hoe je met elkaar omgaat.