Leerlingen planten eigen BinnenBos

Als één van de eerste scholen in Nederland planten onze leerlingen hun eigen BinnenBos in de klas. Zij testen een aanpak van IVN Natuureducatie om het klaslokaal te vergroenen. Alle leerlingen ontvangen een kamerplant die ze leren planten, verzorgen en stekken. Op deze manier maken ze hun leerplek gezonder en leuker!

Natuur in de klas

Met het BinnenBos komt de natuur het klaslokaal binnen. Een groene leeromgeving verhoogt de concentratie en de waardering van leerlingen voor het leslokaal en het verbetert het binnenklimaat. Bovendien is het planten en verzorgen van een eigen groene leerplek erg leuk én leerzaam. 

Doordat leerlingen tijdens het BinnenBos-project zelf hun plant verzorgen, bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur. Door de les over stekken kunnen ze ook anderen het plezier van een binnenplant bezorgen. Leraren ontvangen digitaal begeleiding bij het lespakket, zodat ze de leerlingen alles kunnen leren over het maken en verzorgen van hun groene speel- en leerplek.

   

Living Lab BinnenBos

IVN Natuureducatie wil samen met haar partners Royal Lemkes en Presikhaaf Schoolmeubelen alle schoollokalen van Nederland vergroenen. Veertig basisscholen verspreid over Nederland doen met hun groep 5 of 6 mee in het Living Lab BinnenBos. De deelnemende scholen ontvangen een plantenmeubel, voor elke leerling een kamerplant en lesmateriaal. Als ‘tegenprestatie’ geven de leraren hun verbeterpunten op het plan. Op deze manier dragen ze bij aan het doorontwikkelen van de aanpak.
En zo gaan we samen aan de slag om het onderwijs een stukje groener te maken!