Bezoek wethouder Hans de Vroome

Afgelopen dinsdag 19 mei bracht Hans de Vroome (wethouder Onderwijs namens de gemeente Arnhem) een bezoek aan De Ommezwaai. Aanleiding voor het bezoek was om de scholen van De Onderwijsspecialisten een blijk van waardering te geven voor wat zij de afgelopen weken hebben neergezet voor hun leerlingen. Volgende week zal hij nog een bezoek aan Lichtenbeek brengen.

Op De Ommezwaai werd hij ontvangen door directeur Liesbeth Smallegange en teamleider Krista Turkensteen. Een verslag: 

"Om 8.00 uur wandelde wethouder Hans de Vroome (portefeuille Onderwijs) richting het nieuwe schoolgebouw van De Ommezwaai. De afspraak was gemaakt buiten op het speelplein. Er werd gepaste afstand gehouden en gezocht naar de nabijheid van ons enthousiasme over het nieuwe schoolgebouw. “Ik herken het van de tekeningen”, zei de wethouder enthousiast.

Er werd een rondje om het schoolgebouw gelopen en gestopt bij het groene deel van het plein. Inmiddels voegde ook Hennie Loeffen (college van bestuur van De Onderwijsspecialisten) zich bij het gezelschap. Liesbeth wees op het grote dakterras met een – nog lege - kas. Ze vertelde dat dit dakterras was ingeperkt, vanwege de toevoeging van twee extra lokalen in verband met de toename van het leerlingenaantal. Het gesprek ging over afstandsonderwijs en het plezier dat de kinderen weer beleefden aan het fysiek aanwezig kunnen zijn op school.Inmiddels kwamen de leerlingen individueel of in kleine groepjes het schoolplein op. De leerlingen werden bij hun eigen ingang vrolijk verwelkomd. Aangekomen bij de taxistandplaats werd waargenomen hoe dat verliep. Logistiek werd het aangestuurd door collega’s: ouders naar de kiss and ride-strook en taxichauffeurs werden aangespoord om ver door te rijden op de aangewezen parkeerplek om daar de kinderen uit te laten stappen.

Het bezoek werd binnen voortgezet, want daar gebeurt het immers. Teamleider Krista nam de rondleiding op zich. Een splinternieuw gebouw met een volledig nieuwe inrichting: stoer, duurzaam, uitdagend en flexibel. Om tegemoet te komen aan de bewegingsdrang staan in elk klaslokaal wiebelkrukken en statafels en op het leerplein zijn hoge tafels met fietsstoelen te vinden. De ruimte van de achterwacht en het interventietraject werden getoond, waar kinderen naartoe kunnen om zich te herpakken, tot rust te komen of te ontspannen. Het kooklokaal sprak tot de verbeelding van “vroegere tijden” waarin ook de wethouder met plezier een restaurant bezocht.

Nu richtte het enthousiasme zich op het nieuwe schoolgebouw voor juist deze leerlingen die een veilige en uitdagende omgeving verdienen met collega's die zich optimaal inzetten voor het onderwijs aan deze kinderen. Al is het dan nu fysiek op een afstand van 1.5 meter." 

Lees meer over hoe De Ommezwaai de eerste week van het weer opstarten van de school heeft beleefd. Directeur Liesbeth Smallegange is daarover vorige week geïnterviewd door de redactie van de minister van Gehandicapte Zaken (KRO NCRV). 


KRO NCRV - 16 mei 2020: Een week versoepeling, ging dat goed?