Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Bewegingsonderwijs

  • Bewegingsonderwijs wordt gegeven door een vakleraar.

Onze leerlingen volgen de gymnastieklessen in de sporthal Kermisland in de wijk Presikhaaf. Er is busvervoer geregeld van en naar deze locatie.
Daarnaast worden op school judomodules gegeven. De leraar overlegt met de vakleraar welke kinderen hiervoor in aanmerking komen. Dit zijn bijvoorbeeld kinderen met bewegingsonrust en/of kinderen die weinig weerbaar zijn. Dit wordt gegeven in de zijvleugel van de locatie.

Alle groepen krijgen twee keer per week bewegingsonderwijs, behalve de leerlingen van de groepen 4 en 5. Zij krijgen volgen één keer per week bewegingsonderwijs en gaan één keer per week schoolzwemmen. De zwemles krijgen de kinderen in zwembad De Grote Koppel. Het vervoer gaat per bus.

De zwemles wordt gegeven onder verantwoordelijkheid van de leraar. Twee keer per schooljaar wordt bepaald of de leerlingen in aanmerking komen voor het afzwemmen voor een zwemdiploma.

Gymkleding en douchen

Goede sportkleding, sportschoenen (geen zwarte zolen), een handdoek, schone sokken en een deodorantroller zijn verplichte spullen in de gymtas.
In principe douchen alle leerlingen verplicht na de gymles. De gymspullen moeten in een aparte tas meegenomen worden.

 

Lesprogramma

:

Help (nieuw venster)