Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Omhoog
Aanmelden

Natuurtuin (Reigerstraat)

  • Dit voorjaar is het eindelijk gelukt, het grasveldje om ons schoolplein is omgetoverd tot een prachtige natuurspeelplek.

​Zandheuvels, springstenen en klauterbomen zorgen voor veel uitdaging van onze kinderen. Want niet alle kinderen houden van voetbal en willen de pauzes graag op een andere manier vermaakt worden. Dit kan nu in onze natuurtuin.

Begin schooljaar 2012-2013 hebben een aantal ouders en teamleden onder leiding van Ilse Vonders (een zeer betrokken pedagoog die al veel activiteiten op het gebied van natuureducatie met onze leerlingen onderneemt) een plan gemaakt voor een natuurtuin. Met hulp van een aantal sponsoren hebben we een bedrag van €7000 bij elkaar gekregen. Op een 'doe-zaterdag' zijn een twintigtal mensen (ook leerlingen) aan de slag gegaan de eerste vormen van de speelplek neer te zetten. (Op het filmpje kunt u zien hoe dat is gegaan)

Na een aantal maanden heeft de natuur hier echt vat op gekregen en is de natuurtuin een uitdagende speelplek geworden.

Uiteraard is dit nog maar een begin. Komend schooljaar gaan we hier mee verder en hopen dat een aantal ouders zich hier ook voor in wil zetten.

Namens de werkgroep

Alfred van Bergen

Extra activiteiten

:

Help (nieuw venster)